Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Москаль назвав власників деревини, яку планували незаконно експортувати до ЄС

У залізничних вагонах, які, згідно з документами, везуть на експорт дрова, виявлена ділова деревина. Про це йдеться у повідомленні на сайті Геннадія Москаля.

"Комісійна перевірка 169 залізничних вагонів на прикордонних станціях «Чоп» та «Батєво» триває. Станом на ранок 11 червня зафіксовані додаткові порушення та розбіжності між декларованим у документах і реальним вантажем. Так, у 8-ми вагонах, завантажених за документами паливною деревиною (тобто дровами), виявлена частина деревини з кодом 4403 (ділова деревина). Власники деревини: ДП «Бродівське лісове господарство», ДП «Самбірське лісове господарство», ДП «Сколівське лісове господарство», ДП «Славське лісове господарство». Митне оформлення вантажу здійснювала Львівська митниця.

Такі ж порушення виявлені у вагонах із деревиною від ДП «Новоград-Волинський дослідний ліспромгосп», митне оформлення яких проводила Житомирська митниця, та ДП «Бережанське лісопромислове господарство», митне оформлення яких здійснювала Тернопільсьська митниця.

Крім того, в процесі зважування зафіксовані розбіжності у задекларованій і реальній вазі вантажу. Два вагони з деревиною виявилися легшими від задекларованої ваги на 3,6 тонни, а один – важчим на 1,2 тонну. Митне оформлення цих вагонів здійснювала Тернопільська митниця.

Голова ОДА Геннадій Москаль направив телеграму керівництву Державної фіскальної служби України з проханням анулювати документи підприємств-порушників на митне оформлення лісоматеріалів, а також у Державне агентство лісових ресурсів із проханням відкликати оформлені з порушеннями вагони зі станцій «Чоп» та «Батєво».

Нагадаємо, що на прикордонних станціях «Чоп» та «Батєво» накопичилися 169 вагонів з усієї України, які, згідно з документами, завантажені «паливною деревиною» для експорту в країни ЄС. Результати попередньої перевірки, яка виявила грубі порушення та розбіжності між декларованим і реальним вантажем, були оприлюднені 10 червня. http://moskal.in.ua/index.php?categoty=news&news_id=2286" - зазначено у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ