Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Москаль: Якщо хтось покаже, як можна провести вибори в Донбасі, я першим піду балотуватися

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив в ефірі "112 Україна", що не бачить можливості провести вибори на окупованих територіях Донбасу, допоки ситуація там є неконтрольованою.

"Якщо будуть вибори, я першим піду балотуватися. Я не розумію, як нинішні політичні партії чи соціал-демократичного або лівого, правого або вкрай правого спрямування можуть брати участь у виборах, поки там є російські війська, поки там є абсолютно неконтрольована ситуація. Особисто я не бачу, як їх можна провести, працюючи там. Якщо хтось знає, то нехай покаже, то я тоді піду і зареєструюся кандидатом від Луганської області", - заявив Москаль.

Також на прикладі Молдови він зазначив, що особливості місцевого самоврядування не дають очікуваного ефекту.

"Фактично ж її кинули. Сьогодні ми маємо невизнану Молдавську Республіку (Придністров'я, - ред.), де дозволили провести вільні вибори, вони вибрали свою верховну раду, вони обрали свій уряд, вони обрали свого президента, проте для возз'єднання в складі Молдови нічого не зроблено", - сказав Москаль.

На його думку, проведення виборів призведе до легалізації учасників незаконних збройних формувань як президентів, депутатів, міністрів тощо.

"Явно знайдеться Абхазія і ціла низка африканських та інших країн, які визнають ці вибори і визнають сформований уряд, президента і парламент. У мене щодо цього немає сумніву. Але пані Нуланд, чи була вона в "лнр" і "днр", і у неї вистачить сміливості туди поїхати і подивитися на реалії, а не те, що теоретично вони думають, що це можна зробити", - підсумував Москаль.

Як повідомлялося, західні партнери України перенесли дедлайни прийняття Верховною Радою закону про вибори в окупованих районах Донецької та Луганської областей і проведення українською владою самих виборів на кінець весни і кінець літа відповідно.

Водночас помічник Держсекретаря США у справах Європи та Азії Вікторія Нуланд заявила, що конкретних дат проведення виборів на Донбасі не називали.

112

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ