Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Москаль звинуватив МОЗ: в Закарпатті хотіли використати некондиційну вакцину

Голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль звинувачує Міністерство охорони здоров'я України у створенні штучного ажіотажу навколо поліомієліту з метою використати некондиційну вакцину. Про це він написав на своєму офіційному сайті.

«Є обгрунтовані підозри, що псевдосенсація була роздута цілеспрямовано. Отриману з-за кордону крупну партію вакцини від поліомієліту фахівці МОЗ зберігали з порушенням температурного режиму, допустили її розмороження, після чого повторно заморозили, хоча це не передбачено інструкцією. А далі заново заморожену вакцину вирішили швиденько використати», - стверджує очільник Закарпаття.

На думку Москаля, саме для цього й було організовано інформаційну атаку про "спалах поліомієліту на Закарпатті".

За його словами, заступники голови МОЗ телефонували в Ужгород і вимагали від головних лікарів підтвердження діагнозу "поліомієліт", погрожуючи їм звільненням.

Однак фахівці не піддалися на тиск, і згодом їхню правоту підтвердили результати експертиз і досліджень.

«Я звернувся до Генпрокурора України з проханням дати правову оцінку керівництву МОЗ, яке, роздувши псевдосенсацію з поліомієлітом на Закарпатті, добряче попсувало імідж України у всій Європі», - заявив Москаль.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ