Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

МОЗ разом із Єврокомісією евакуювали ще 43 українців на лікування за кордон

Такі доправлення тривають від початку повномасштабної війни та здійснюються практично щодня, оскільки постійні бойові дії, обстріли та пошкодження інфраструктури суттєво ускладнюють надання медичної допомоги на сході та прифронтових територіях.
Фото: МОЗ

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України. 

Цього разу вдалося евакуювати 43 цивільних та військових з Вінниччини, Київщини, Івано-Франківщини, Львівщини, Чернігівщини і територій активних бойових дій. Пацієнтів прийняли у медзакладах Франції, Німеччини, Нідерландів, Норвегії та Швеції.

У складі групи – пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями та онкопацієнти. 

У відомстві кажуть, що зазвичай евакуюють дорослих і дітей із важкими пораненнями, опіками та захворюваннями, які потребують спеціалізованої та невідкладної медичної допомоги. 

"Міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарні у прифронтовій території через медичний хаб у Львові до аеродрому в Польщі. Далі повітряними госпіталями чи спеціальним авіатранспортом транспортують українців у країни Європи для спеціалізованого лікування", – розповіли у міністерстві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ