Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Можуть переписати історію": Італійські археологи знайшли 24 стародавні статуї

Італійські археологи знайшли в Тоскані 24 стародавні бронзові статуї, що прекрасно збереглися. Скульптури лежали в районі руїн давньоримських лазень у провінції Сієна, за 160 км від Риму.
Фото - Reuters, EPA
Фото - Reuters, EPA
Фото - Reuters, EPA

Як повідомляє ВВС, статуї віком близько 2300 років зображують давньоримських богів - Гігіею, Аполлона та інших. Деякі експерти вважають, що потенційно знахідка може "переписати історію" і суттєво доповнити наші знання про Стародавній Рим. 

Твори мистецтва знайшли безпосередньо під давньоримськими термами, разом із 6000 бронзових, срібних та золотих монет. Період з другого століття до нашої ери до першого століття нашої ери був для прадавньої Тоскани "часом великих змін", кажуть у міністерстві культури Італії. Саме тоді провінція з етруської стала давньоримською.

Джакопо Таболлі, молодший професор Університету для іноземців у Сієні, який очолює археологічні роботи, вважає, що статуї могли занурити в термальні води в рамках якогось ритуалу.

"Ти даєш щось воді, тому що сподіваєшся, що вода дасть тобі щось натомість", - пояснює він психологію мешканців стародавнього світу.

Тепер статуї відновлять у лабораторії найближчого міста Гросетто, а потім виставлять у музеї Сан-Кашано-дей-Баньї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ