Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Музей Гідності зняв соціальний ролик "Розкажи дитині про Героїв Небесної Сотні"

Музей Гідності у Львові до Дня Героїв Небесної Сотні запустив соціальний ролик "Розкажи дитині про Героїв Небесної Сотні, щоб зберегти пам'ять разом".
Відкриття Меморіалу пам'яті Героїв Небесної сотні у Львові. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це інформує пресслужба ЛМР.

У відео звучать зворушливі розповіді маленьких львів’ян про те, що для них подвиг Героїв Майдану.

«Дехто із них ще навіть не народилися, коли палав Майдан, а хтось був тоді ще зовсім маленьким. Але ці діти дуже добре знають, якою ціною сьогодні дається їхнє нинішнє життя у гідності та свободі. Про це їм розповідають батьки, вчителі та й самі вони цікавляться новітньою історією України. До прикладу, маленький Устимко народився вже після Революції Гідності і добре знає, що його назвали у честь Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка. Максим Лисак пишається своїм дідусем Романом Сеником, пам’ятає його і розповідає про його подвиг усім своїм товаришам. У родині Ані також є Герой, котрий поклав своє життя за гідність і свободу на Майдані – Богдан Вайда. Маленька дівчинка у цей час була вже у животику своєї мами і з її молоком увібрала пам’ять про подвиги цих незламних людей. А Ілля пам’ятає, як мама плакала перед телевізором і він разом з нею. Та Емілі, незважаючи на свій маленький вік, може  розказати про подвиг Героїв», – розповідають в Музеї Гідності.

Ці діти пам’ятають і бережуть свою пам'ять про подвиг Героїв Небесної Сотні, адже хочуть жити гідно і чесно, відтак Музей Гідності у Львові закликає: розкажи і ти дитині про Героїв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ