Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Музей Михайла Грушевського у Львові запрошує на зустріч із Лесею Низовою

2 серпня 2018 р. о 16 год. у Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського у Львові (вул. Івана Франка, 154) відбудеться зустріч з Лесею Низовою — донькою поета шістдесятника, пророка і лірика Івана Низового.

Іван Низовий – письменник, публіцист, редактор, громадський діяч, автор понад 100 збірок поезій, прози, публіцистики, перекладів, творів для дітей. Лауреат низки республіканських і міжнародних літературно-мистецьких премій, зокрема Олекси Гірника і братів Лепких.

Народився письменник на Сумщині у часі Другої світової війни. Попри складнощі життя закінчив заочно факультет журналістики Львівського університету, та став працювати журналістом. Там і почався його творчий шлях.

Згодом Іван Данилович переїздить до Луганська, де і мешкав все своє подальше життя. Активно друкується, стає членом Спілки письменників України. Його проза та вірші перекладалися англійською, польською, чеською, татарською та іншими мовами, хоча писав він їх українською. Цікаво, що У творчості Івана Низового в можна побачити передбачення подій, які сьогодні відбуваються на Сході України.

Останнім місцем роботи для мистця стала посада директора Луганської обласної бібліотеки імені Горького. Помер Іван Низовий у вересні 2011 року. Похований в Луганську. Його дружина Ліна Петрівна та донька Леся з початком війни стали переселенцями.

Сьогодні донька поета Леся Низова популяризує творчість батька, організовуючи вечори, присвячені його пам’яті по усій Україні. «Маю потребу обговорювати його спадщину з тими, чиє серце не залишиться байдужим до його творів», – ділиться п. Леся.

2 серпня 2018 р. Леся Низова розповість про життєвий шлях та представить творчість свого батька в Музеї Михайла Грушевського у Львові. Тож запрошуємо усіх охочих познайомитися із непересічною особистістю митця, його творами, які пролунають з уст найдорожчої людини – його доньки та відчути силу духу поета, що закодована у його творчості.

Адреса музею: Львів, вул. Івана Франка, 154

Фотографії старого Львова

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ