Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Музей народної архітектури та побуту запрошує на традиційний ярмарок на Покрови

Львів’ян і гостей міста запрошують на один з найбільших осінніх ярмарків народних майстрів та крафтярів – Традиційний ярмарок на Покрови в Гаю. Подія відбудеться 30 вересня – 1 жовтня у Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (вул. Чернеча Гора, 1). Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

На головній галявині скансену впродовж двох днів звучатимуть музики з Києва (Гуляйгород, Матерія) та Львова (Дриґ, Етерія, Миклухо Маклай), діятиме дитяча локація з традиційними забавляннями та народними іграми.

На відкритому лекторії відбудеться презентація нового музейного співаника «Пісні боротьби»: розмовлятимуть про відображення (проживання) теми війни у фольклорі та розучуватимуть пісні зі збірника та про те, як змінювався український стрій у Львові та на Галичині у міжвоєнний період ХХ ст.

Також організатори готують низку цікавих майстер-класів з традиційних видів ремесел для дорослих та дітей: гончарство, бойківська писанка, виготовлення традиційної забавки, петриківський розпис, килимова вишивка, соломоплетіння і хусткування.

ПРОГРАМА 

Субота, 30 вересня

12:30 – 18:00 – ярмаркування на Великій галявині (кераміка, прикраси, одяг в етностилі, ткацтво, килимарство, народна забавка та ін.).

12:30 – 13:00 – показовий виступ Школи джур.

Концертна частина на Великій галявині:

14:00 – Миклухо Маклай;

15:30 – Матерія;

17:00 – Гуляйгород;

15:00 – Гутірка коло стодоли: презентація музейного співаника «Пісні боротьби». Розмова про фольклорні рефлексії на тему війни та вивчення пісень зі збірника.

Неділя, 1 жовтня

11:00 – літургія в наміренні за Збройні сили України (церква Софії Премудрості Божої, з с. Кривка).

12:30 – 18:00 – ярмаркування на Великій галявині (кераміка, прикраси, одяг в етностилі, ткацтво, килимарство, народна забавка, різьбярство та ін.).

Концертна частина на Великій галявині:

15:00 – Дриґ;

17:00 – Етерія;

14:00 – 16:00 – народні ігри та забави для дітей на Дитячій галявині біля озера (хата зі с. Либохора 1749 р., за озером);

15:00 – Гутірка коло стодоли: Лекція Уляни Явної “Національний стрій у міжвоєнному Львові і Галичині (1920-1930-ті)”.

Вартість вхідних квитків: 150 грн – повний /100 грн – пільговий.

У програмі можливі зміни. Слідкуйте за оновленнями на сторінках Музею.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ