Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Муждабаєв: Я дивуюся практично нульовій реакції влади на обшуки в АTR

Заступник гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв а ефірі hromadske.tv висловив здивування на реакцію влади України щодо обшуків співробітників ФСБ РФ у співробітників телеканалу.

«Я дивуюся практично нульовій реакції влади на це (обшуки - ред). Це дуже сумно насправді, сумно всім кримським татарам усвідомлювати, що держава, яка в такій ситуації повинна бити в усі дзвони, звертатись у міжнародні організації, в європейські організації, у суди терміново давати звернення, я не великий спец в цьому, але можна давати звернення», - розповів він.

Міністерство внутрішніх справ України порушило дві кримінальні справи через порушення прав громадян у Криму.

«Але я не чув ні президент, ні прем'єр-міністра, нікого. Ми дивимося на це все і думаємо, а потрібні ми, кримські татари, Україні», - додав заступник гендиректора ATR Айдер Муждабаєв.

«Всі репресії, які ведуться проти кримських татар, всі ці залякування, вони, звичайно, на совісті російської влади, але я б на місці української влади не знімав би з себе відповідальності», - підкреслив Муждабаєв.

З 6:00 ранку 2 листопада в Криму та Москві ФСБ проводило обшуки у співробітників кримськотатарського телеканалу ATR.

Cуд Сімферополя засудив оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Набієва до 2,5 року позбавлення волі умовно за обвинуваченням в організації та участі в масових заворушеннях 26 лютого 2014 року. Його затримав Слідчий комітет РФ у 20 жовтня.

Єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR опівночі 1 квітня припинив мовлення через відмову в реєстрації в Роскомнагляді. Порошенко доручив створити умови для мовлення ATR в Україні.

Від 17 червня телеканал ATR відновив своє мовлення у Києві.

hromadske.tv

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ