Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МВС реформуватиме систему безпеки масових заходів

МВС реформуватиме систему безпеки масових заходів. Про це перший заступник міністра внутрішніх справ повідомив сьогодні, 1 липня, під час наради за участі Голови Національної поліції Сергія Князєва із керівниками спецпідрозділів НПУ. Повідомив департамент комунікації МВС України.

Зокрема, у рамках реформи передбачається удосконалення організаційно-штатної структури. Мова іде не лише про спецпідрозділи, а і в цілому про координацію дій у структурі Нацполіції та з іншими правоохоронними органами.

«Ми хочемо створити повністю нову модель забезпечення публічної безпеки, яка  буде ефективнішою та легко інтегрується у оновлену систему Національної поліції», –  зазначив Сергій Яровий.

Він додав, що сьогодні у МВС є певні напрацювання щодо спільної роботи різних підрозділів Нацполіції, зокрема патрульної поліції та тактичних груп, із підрозділами Національної гвардії.

«Ми маємо усе спланувати, аби знати на якому етапі які сили задіювати. Події у Дніпрі нам чітко показали, що у питаннях роботи наших підрозділів на масових заходах є певні проблеми. В першу чергу, це було нерозуміння ситуації керівництвом поліції області та відсутність єдиного бачення у керівників місцевої влади», –  підкреслив перший заступник глави МВС.

За словами Сергія Ярового, кожен начальник обласного управління поліції має чітко розуміти, що маючи у своїй структурі підрозділи спеціального признання, не потрібно ними прикривати усі проблеми.

«Ми повинні чітко організувати цю роботу. Ставити перед цими підрозділами професійні завдання, а у відповідь надавати соціальну підтримку та захист», –  зауважив Сергій Яровий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ