Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МВС закликає не приходити на релігійні служби і дотримуватись карантину

Як інформує 18 квітня прес-служба Міністерства внутрішніх справ, МВС закликає не приходити на релігійні служби, дотримуватись обмежувальних заходів під час карантину

Директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко заявив, що за даними Національної поліції, минулого року в релігійних обрядах на Великдень взяли участь близько 7,5 мільйона громадян. Якщо цього року до церков прийде хоча б десята частина, то Україна отримає черговий спалах коронавірусу. 

ʺЩоб цього не сталося ми проводимо переговори з Радами церков і просимо закликати пастви не приходити на службу, а лишатися вдомаʺ, - сказав Артем Шевченко.
Директор Департаменту зазначив, що біля храмів чергуватимуть понад 22 тисячі поліцейських та гвардійців.

ʺМи вкотре закликаємо громадян не приходити цього року на релігійні служби. У випадку, якщо таке відбудеться, правоохоронці проводитимуть роз’яснювальну роботу, щоб люди дотримувались особистих заходів безпеки та тримали необхідну дистанцію. Якщо не вдасться профілактично достукатися до свідомості громадян, за словами голови Нацполіції Ігоря Клименка, правоохоронці готові вдаватися до більш жорстких заходів – адміністративних покараньʺ, - наголосив він.

Артем Шевченко додав, що з початку дій обмежувальних заходів у країні поліція склала 7 тисяч адміністративних протоколів. Безумовно, в цьому списку є і священнослужителі.
ʺВідповідно до рішення Міністра внутрішніх справ, всі правоохоронці, які несуть службу біля храмів, повністю забезпечені всіма необхідними засобами захисту на декілька днів напередʺ, - зазначив Артем Шевченко.

Водночас директор Департаменту нагадав, що рішенням Київської комісії з техногенної та екологічної катастрофи Києво-Печерська Лавра закрита для відвідування. Там чергують поліцейські та гвардійці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ