Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Микола Кулеба представляє Україну на Конференції Ради Європи з прав дитини

Уповноважений Президента України з прав дитини перебуває з робочим візитом у Республіці Болгарія, де представляє Україну на Конференції Ради Європи з прав дитини. Про це повідомили в прес-службі Президента України.

Метою конференції є визначення основних напрямків роботи у сфері захисту прав дитини для реалізації  Стратегії щодо забезпечення прав дитини на період 2016-2021 років, яка була прийнята Комітетом  Міністрів Ради Європи 2 березня 2016 року. 

Форум зібрав близько 180 учасників, у тому числі, Міністрів Ради Європи, представників національних та місцевих урядів, парламентів, громадянського суспільства, міжнародних організацій, уповноважених  у справах дітей, а також самих дітей. Ключовими питаннями для обговорення є забезпечення рівних можливостей для усіх дітей, захист дітей від насильства, створення системи правосуддя, дружнього до дитини, дотримання прав дитини в цифровому середовищі.

«Коли ми вкладаємо в дітей, ми інвестуємо в наступне покоління, в процвітання свого суспільства, - наголосив Президент Республіки Болгарія Росен Плевнелієв під час відкриття Форуму. -  Захист прав дітей залежить від нашої готовності запобігати і вирішувати конфлікти.  Кожна криза має стати приводом для того, щоб переглянути політику, що проводиться, переосмислити  її якість та об’єднати наші зусилля заради забезпечення дотримання прав кожної дитини».

Особливу увагу до ситуації, яка склалась в Україні, під час свого виступу висловив Комісар Ради Європи з прав людини Нільс Муйжнієкс:  «Внаслідок військових дій на Сході України, постраждали сотні дітей. Вони зазнали як фізичного травмування, так і психологічного. Багатьом дітям довелось покинути власні домівки. Усі вони потребують належної підтримки, допомоги та захисту».

Окрім того, Нільс Муйжнієкс підкреслив необхідність процесів деінституціалізації та  розвитку інклюзії  як важливих складових належного дотримання прав дітей та досягнення європейських стандартів захисту дитини.

Протягом конференції учасники обговорять найгостріші та найактуальніші питання, що потребують вирішення задля забезпечення найкращих інтересів дітей,  а також розглянуть можливості ефективної співпраці та взаємодії у сфері захисту прав дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ