Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Миколу Філаретовича Колессу поховають у понеділок на Личаківському кладовищі

У понеділок, 12 червня 2006 року, на Личаківському крадовищі відбудеться поховання видатного українського композитора та диригента, Героя України, академіка, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Миколи Філаретовича Колесси.

Зокрема, о 9.00 год. - прибуття катафалку до Філармонії. Академічний симфонічний оркестр Львівської обласної філармонії виконує траурну музику. Оркестром почергово диригуватимуть учні М.Колесси: Я.Скибінський, І.Гамкало, І.Юзюк, Ю.Луців, Т.Микитка, Б.Антків, Р.Дорожівський.
10.00 – покладання вінків владою. Забезпечення проходу міліцією для наступних осіб:
Вінок від Президента України покладають Голова обласної ради М.Сеник і перший заступник голови ОДА В.П’ятак (відповідальні – О.Наконечна,   І.Сухий).
Вінок від Прем’єр-міністра.
Вінок від міністра культури і туризму України І.Ліхового покладає заступник Міністра культури і туризму України О.Шокало-Бенч (відповідальний – В.Сивохіп, Ю.Разбицький).
Вінок від голови ОДА.
Вінок від обласної ради.
Вінок від Львівської міської ради покладає міський голова м. Львова А.Садовий.
10.00 – 12.00 – прощання з померлим. Стоїть почесна варта біля гробу із членів Вченої Ради та кращих студентів ЛМА.
12.00-13.00 – Чин панахиди-надгробне за участю отця-настоятеля Романа Кравчика (Архикатедральний собор Св.Юра), інших священнослужителів. В кінці священик виголошує Прощальне слово від імені рідних.
13 00 - 13 30   – Після панахиди рідні,  близькі та інші присутні проходять повз домовину та прощаються з померлим.
13 30  – виніс тіла студентами ЛМА. Звучить хорова жалобна музика. Виконують колективи „Трембіти” та „Дударика”. У випадку негоди для учасників похоронної процесії автобуси будуть розміщені поблизу.
Міліція забезпечує коридор для похоронної процесії, яка рухається з вул. Чайковського (від Філармонії) до готелю „Жорж” і повертає в напрямку церкви Св. Андрія, далі через вул. І.Франка вулицею Пекарською до Личаківського цвинтаря.
14 30  – Заходи на цвинтарі. Від головного входу цвинтаря до місця останнього спочинку померлого, студенти ЛМА несуть домовину.
Ведучий громадської панахиди – Б. Козак.
Б.Козак надає слово Мирославу Сенику, Ользі Шокало-Бенч, Андрію Садовому, Ігорю Пилатюку, Мирославу Скорику.
Священослужителі відправлять відправу.
Остаточно завершує священик лаконічною проповіддю, після якої відбувається Запечатання гробу та погребання домовини з тілом померлого. Під час погребання, хори, що розташовані недалеко від гробу, виконують „Вічную пам’ять”, „Чуєш, брате мій” та інші твори похоронного характеру.
Про це повідомила начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Г. Дорощук.
Нагадаємо, 8 червня 2006 року на 103 році життя відійшов у вічність видатний український композитор та диригент, Герой України, академік, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Микола Філаретович Колесса.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ