Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Микичак: шлях впровадження медреформи є дуже складним

На Львівщині активно почали впроваджувати медичну реформу. Про це на брифінгу прозвітувала директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак.

"Взагалі сам шлях реформи є складним. Наприклад, у Хорватії впроваджували електронну медицину аж 10 років. Ми в Україні маємо ідеальну ситуацію, тому що у нас так все погано в медицині, що ми практично все починаємо з нуля. Що би ми не робили, воно в принципі має спрацювати добре", - зазначила Ірина Микичак.

За її словами, процес впровадження медреформи йде вдало. Заклади первинної допомоги почали перетворюватись в некомерційні комунальні підприємства. 14 обласних закладів охорони здоров'я розпочали процес автономізації.

Підписання декларацій між лікарем і пацієнтом в області також стає популярним. Станом на сьогодні у нас 88 закладів охорони здоров'я зареєстровано в електронній системі. 1065 лікарів мають цифрові підписи, вже зареєстровано майже 25 тисяч декларацій.

"Ми в минулому році дуже плідно попрацювали із сільською первинною медициною. За кошти обласного бюджету профінансували придбання принаймні по одному комп'ютеру для сільських лікарських амбулаторій. За кошти світового банку забезпечили інсталяцію програмного забезпечення до цих комп'ютерів і формування електронного реєстру пацієнтів жіночого населення", - підкреслила Микичак.

Вона додала, що департамент працює над тим, щоб на території Львівщини мати єдине програмне забезпечення. Міністерство дає можливість кожній лікарні вибирати свою медичну інформаційну систему.

Не можна передбачити, наскільки довго триватиме процес підписання декларацій з лікарями, однак у департаменті мають надію, що він стабілізується до 31 грудня цього року.

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ