Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Минулого року на Землі з’явилися 223 мільярдери

У світі продовжує зростати нерівність. Як повідомило видання TIME, 1% найбагатших жителів Землі має у своїй власності 82% грошових активів світу.

В результаті цього ще у далекому 1942 році було створено міжнародне об’єднання Oxfam, щоб вирішити питання бідності та несправедливості. Напередодні найважливішого на планеті економічного форуму в Давосі організація опублікувала доповідь про світову нерівність.

Аналітики зібрали дані, де зазначено, що 82% всіх коштів світу, зароблених минулого року, зараз зберігаються на рахунках найзаможніших людей, число яких рівне 1%. При такому розкладі 3,7 млрд найменш забезпечених людей Землі не отримали від глобального прибутку нічого.

У 2017 році мільярдери наповнили свої кишені ще на $760 млрд, з цієї суми близько третини вони заробили за рахунок обходу податків.

Варто зауважити, що кількість мільярдерів стрімко збільшувалася, тобто новий заможний громадянин з’являвся в середньому кожен другий день. Зараз у світі нараховується 2043 особи, які вважаються мільярдерами, що на 223 більше ніж у 2016 році.

Вінні Б’яніма, виконавчий директор Oxfam, зазначила, що «країни, що розвиваються, щорічно втрачають $100 млрд, які осідають в офшорах. Ці гроші могли б піти на освіту дітей, розвиток медицини та створення нових робочих місць для молоді. Але багатії не платять податки і ховають свої гроші. Ми хочемо, щоб уряди різних країн звернули увагу на цю ситуацію»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ