Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Минулоріч Львівщина прийняла 4 чемпіонати світу

На території Львівської області у 2016 році відбулося 4 чемпіонати світу. Про ці та інші спортивні події регіону розповів начальник управління фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації Юрій Майборода під час звіту про виконану роботу у вівторок, 14 лютого.

"Торік Львівщина стала ареною проведення матчу за звання чемпіонки світу з шахів між українкою Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань, що відбувся у березні. Також область приймала першість світу з ракетомодельного спорту на Жовківщині у серпні, а ще парний чемпіонат світу зі стронгмену у липні. На завершення у листопаді у Трускавці відбулись світові змагання з хортингу", - зазначив Юрій Майборода.

За його словами, торік в області також відбулось значно більше змагань національного рівня. Зокрема, відбулося 297 офіційних спортивних заходів з олімпійських та неолімпійських видів спорту, з них 21 міжнародний, 67 всеукраїнських та 209 обласних. Серед найпомітніших – міжнародний фестиваль ретроавтомобілів "Leopolis Grand Prix 2016", ювілейна міжнародна багатоденна велогонка українсько-польської дружби пам’яті В. Скопенка, міжнародні змагання з велосипедного спорту на треку "Гран Прі Галичини".

"Збільшилася на Львівщині і кількість офіційних спортивних заходів для осіб з інвалідністю. Торік організували 23 відкриті обласні змагання, 5 чемпіонатів України та 36 навчально-тренувальних зборів паралімпійських та дефлімпійських збірних команд України", - резюмував начальник управління фізичної культури та спорту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ