Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

"Мир – найвища цінність людства": в Укрпошті анонсували нову марку

1/2
З нагоди першого відзначення Дня Європи Україною Укрпошта анонсувала випуск поштової марки за програмою "EUROPA" – "Мир – найвища цінність людства".

Про це повідомили у пресслужбі Укрпошти.  

За пропозицією Укрпошти тему випуску за програмою "EUROPA" у 2023 році змінили на "Мир – найвища цінність людства".

Усі поштові адміністрації європейських країн протягом цього року випустять поштові марки на задану тему за єдиним дизайном, обраному в результаті конкурсу PostEurop. Переможцем конкурсу стала Пошта Люксембургу. Малюнок із зображенням нового знаку миру був створений за мотивами кельтського любовного вузла дизайнерами Ліндою Бос і Руною Егілсдоттір.

«Ми не втрималися і трохи відійшли від цьогорічних правил «Europa», зазначивши на поштовій марці, що для нас мир – це не просто мир, а саме Перемога України. Граємо за своїми правилами.

Ще хотіли додати слоган: «Україна – це Європа, а в росії буде ..опа», але дізнались, що у випуску бере участь Пошта Ватикану і вирішили бути чемними цього разу. Але лише цього», – написав гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

На українській поштовій марці авторства Марії Суслової зображена дівчинка з голубом. Ця робота посіла друге місце в конкурсі PostEurop.

Відсьогодні, цю поштову марку можна передзамовити в  інтернет-магазині Укрпошти, а за декілька днів обіцяють оголосити дату її запуску. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ