Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митники затримали 20 тонн «хитрої вишні»

На митну територію України з Польщі було ввезено «плоди вишні, без кісточки, заморожені, для подальшої переробки в харчовій промисловості» вартістю 9000 доларів США та загальною вагою 20 тонн. Митне оформлення товару здійснювалося у Київській регіональної митниці. Про це повідомив відділ з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю Держмитслужби.

Однак під час проведення огляду товару у митників виникли сумніви щодо найменування (опису) товару, зазначеного у митній декларації. Заявлений товар «плоди вишні без кісточки заморожені, рвані, частинками, для подальшої переробки в харчовій промисловості», фактично представляв собою товар «плоди вишні без кісточки заморожені, цілі, для подальшої переробки в харчовій промисловості». Отже, представник фірми не заявив у митній декларації точних відомостей про товар, а саме його найменування.

Митні платежі, які повинні були б бути нараховані та сплачені, загалом становили понад 33,5 тис. грн. Різниця між митними платежами у разі невиявлення порушення могла б бути більше як 10 тис. грн. Таким чином, було вчинено дії, спрямовані на зменшення розмірів податків та зборів.

Митники склали протокол про порушення митних правил за ознаками статей 340 та 355 Митного кодексу України. Наразі товар вилучено, а його подальшу долю визначатиме суд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ