Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС Чехії підтримало Кримську декларацію США

У Міністерстві закордонних справ Чехії вітають Декларацію політики США щодо Криму і підкреслюють, що незаконна анексія півострова є порушенням міжнародного права. Про це повідомила прес-служба МЗС.

"Ми вітаємо Кримську декларацію Помпео. Незаконна анексія Криму залишається явним порушенням міжнародного права. Трансатлантична єдність має вирішальне значення", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 25 липня Держдепартамент США оприлюднив офіційну Декларацію щодо Криму.У документі, підписаному держсекретарем США Майком Помпео, йдеться, що РФ шляхом вторгнення в Україну в 2014 році і спробою анексії Криму намагалася підірвати фундаментальний міжнародний принцип, що розділяється демократичною спільнотою, що жодна країна не може змінити межі іншої держави силою, що закріплено в Статуті ООН.

США закликають Росію поважати принципи, про відданість яким вона довго заявляла, і припинити окупацію Криму. "Своїми діями Росія повела себе негідно як велика нація і вирішила ізолювати себе від міжнародного співтовариства", - йдеться в декларації.

У МЗС України відреагували на заяву держсекретаря США, зазначивши, що Україна вітає рішучість США в намірі РФ поважати міжнародне право і відновити територіальну цілісність України.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ