Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

МЗС надасть двом млн нечуючих повноцінний доступ до своїх послуг - Кулеба

Як повідомили Гал-інфо у пресслужбі МЗС, у п’ятницю, 25 вересня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та голова ГО «Громадський рух «Соціальна єдність» Євген Охріменко підписали меморандум про партнерство. Захід відбувся напередодні Міжнародного дня глухих, який відзначають у всьому світі в останню неділю вересня.

Меморандум підвищить якість надання соціальних послуг та допомогти розвитку безбар’єрного середовища в Україні. Це ще один крок на підтримку ініціативи першої леді Олени Зеленської «Велика розмова про безбар’єрність». 

Після підписання меморандуму Євген Охріменко передав Дмитру Кулебі обладнання з унікальним програмним забезпеченням. За допомогою цього обладнання слабочуючі та нечуючі люди зможуть вільно спілкуватися зі співробітниками Міністерства закордонних справ України. Департамент консульської служби встановив пристрій для використання під час прийому громадян.  

Крім того, у рамках проєкту «Країна без бар’єрів до нечуючих» та ініціативи Дмитра Кулеби «Дипломатія рівних можливостей» на сайті Міністерства закордонних справ України буде встановлений онлайн-перекладач жестової мови. За його допомогою слабочуючі та нечуючі люди зможуть телефонувати у Міністерство закордонних справ України з будь-якого електронного пристрою та у будь-який час.

За словами Дмитра Кулеби, такі інноваційні проєкти важливі для міністерства закордонних справ, оскільки вони створюють повноцінний інклюзивний простір. Це можливості для самореалізації кожного громадянина України.

“У нас сучасна країна, в якій людина є найвищою цінністю і немає місця дискримінації. Кожна людина повинна мати повноцінний доступ до державних сервісів. Ми об'єднуємо зусилля держави та громадянського суспільства, впроваджуючи сучасні технології доступності у нашому міністерстві, та полегшуємо життя людям із вадами слуху”, - зазначив Дмитро Кулеба.

Глава МЗС України зауважив, що йдеться про допомогу великій кількості людей, адже нині у нашій державі щонайменше 2 мільйони нечуючих та слабочуючих українців, а 220 тисяч з них користуються жестовою мовою. 

«Розвиток взаємодії між державою та громадянським суспільством – мета діяльності нашої організації. А наш проєкт «Країна без бар’єрів до нечуючих» покликаний сприяти підвищенню рівня забезпечення прав людей з інвалідністю. Ми маємо багато ідей та ініціатив, які будемо реалізовувати ближчим часом», - зазначив Євген Охріменко, голова громадської організації «Громадський рух «Соціальна єдність».

Нагадаємо, 8 червня цього року Міністерство закордонних справ підписало меморандум про співробітництво із «Доступно.UA», покликаний перетворити Міністерство закордонних справ на перший в Україні цілковито безбар’єрний орган державної влади.  Втілення цієї ініціативи робить важливий внесок у досягнення Україною цілей «Партнерства Біарріц», до якого наша держава долучилася цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ