Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС: Путін повернув Крим у часи безправ’я та репресій

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговим неузгодженим з Україною візитом президента Росії та інших російських посадовців 18 березня 2016 року на тимчасово окуповану територію України - Автономну Республіку Крим. Про це йдеться у заяві МЗС України.

"Намагання відсвяткувати річницю російської агресії проти України та віроломного захоплення Автономної Республіки Крим виглядає цинічним на тлі серйозних економічних, соціальних та гуманітарних проблем на півострові.

За 2 роки російсько-кремлівським окупантам вдалося повернути Крим у сталінські часи авторитаризму, безправ’я та репресій.

Держава-агресор продовжує порушувати на окупованій території права людини, здійснює терор проти незгодних.

На півострові фактично відсутні свобода слова, ЗМІ та віросповідань.

Щоденно відбуваються  систематичні утиски прав українців та кримськотатарського народу.

Вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, на її посадових осіб, а також на незаконну окупаційну владу.

Уся світова спільнота цими днями, як і два роки тому, однозначно висловилася із засудженням безвідповідальних дій держави-окупанта. Україна та всі демократичні держави світу подвоять спільні зусилля для того, щоб мешканці українського півострова звільнилися від авторитарного окупаційного режиму, а Крим знову став вільним", - зазначено у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ