Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС стурбоване збільшенням обстрілів на Донбасі

Міністерство закордонних справ вважає, що бойовики на сході України намагаються зірвати реалізацію Мінських домовленостей, які мають врегулювати конфлікт на Донбасі.

Українське відомство очікує, що місія спостерігачів ОБСЄ "невідкладно розслідує" останні порушення Мінських угод та оцінить їх об'єктивно.

"В Україні з крайньою стурбованістю сприймають істотне зростання з початку листопада кількості порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань, які діють на території окремих районів Донецької та Луганської областей", - заявили в МЗС.

Дипломати занепокоєні тим, що обстріли інтенсивні та систематичні.

За даними МЗС, з 1 до 11 листопада бойовики здійснили більше 240 обстрілів уздовж лінії розмежування. Бойовики вперше за два місці спробували штурмувати позиції сил АТО біля Майорського та Новозванівки, а також тричі "провокували бойові зіткнення".

Міністерство заявляє, що на непідконтрольній Києву території зібрано важке озброєння, а в Росії на кордоні з Україною спостерігається "незвичайна військова діяльність".

"Розцінюємо згадані дії як навмисну спробу зірвати не лише процес відведення важких озброєнь калібром менше 100 мм, який було нещодавно успішно завершено українською стороною, а й реалізацію інших аспектів Мінських домовленостей, включаючи важливі соціально-економічні та гуманітарні проекти", - йдеться в заяві дипломатів.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ