Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС Туреччини зробив різку заяву щодо ситуації в Криму

Туреччина закликає Росію припинити порушувати права людини в Криму. Про це йдеться в заяві МЗС Туреччини з приводу другої річниці анексії Криму з боку РФ, передає агентство Анадолу.

"Ми знову заявляємо, що Туреччина не визнає і засуджує незаконний "референдум", проведений 16 березня 2014 року в Криму, і незаконну анексію півострова з боку Російської Федерації, що є грубим порушенням норм міжнародного права", - повідомляється в заяві МЗС Туреччини.

Анкара наголошує, що підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, а нинішня ситуація на півострові не має ніякої юридичної сили, на переконання Туреччині.

"За два роки, що минули з моменту незаконної анексії Криму, ситуація з правами людини на півострові постійно погіршується. Факти тиску і сепаратистська політика щодо різних груп населення, особливо кримських татар, а також на органи ЗМІ, знайшли відображення в об'єктивних доповідях делегацій, які міжнародне співтовариство змогло направити на півострів. Ця ситуація продовжує залишатися джерелом стурбованості. Ми знову і рішуче повторюємо заклик до припинення цієї політики тиску", - йдеться в заяві.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ