Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС Угорщини викликало українського посла

МЗС Угорщини викликало українського посла у зв'язку з тим, що "антиугорська політика в Україні вийшла на новий рівень". Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МЗС Угорщини.

"Антиугорська політика в Україні вийшла на новий рівень", - заявив журналістам у Будапешті журналістам міністр закордонних справ після зустрічі з українським послом.

За його словами, "список смертників" веб-сайту "Миротворець" містить імена та особисті дані трьохсот Закарпатських державних службовців місцевого самоврядування, які, за твердженням веб-сайту, є подвійними громадянами.

"Це список смертей, оскільки він перераховує передбачуваних ворогів України, а люди, які раніше були включені до списку, іноді стають жертвами вбивства", - сказав він.

Варто додати, що зустріч дипломатів на даний момент уже була проведена.

Український посол заявив, що Українська держава не має нічого спільного з веб-сайтом "Миротворець", а війська на Закарпатті знаходяться тільки з метою забезпечити безпеку жителів регіону.

Як повідомляв УНН, заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар раніше заявив, що відсутність погодження Києвом кандидатури нового посла Угорщини в Україні може бути сигналом про її неприйнятність.

Нагадаємо, 4 жовтня через роздачу угорського громадянства у Береговому, Україна вручила ноту послу Угорщини Ерно Кешкеню про висилку консула Угорщини в Береговому. Він має залишити територію держави протягом 72 годин.

Угорщина в свою чергу вирішила вислати українського дипломата у відповідь на кроки Києва.

Крім того, в Угорщині заявили, що Київ зволікає зі схваленням кандидатури нового угорського посла в Україні та повідомили, що розцінюють такі дії, як "недружній жест".

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ