Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МЗС України критикує Німеччину за інцидент з українськими туристами

П’ятьох українців, яких зупинили німецькі прикордонники у Берліні, звинувачено у порушенні візового режиму, їм скасовано їхні візи. Як повідомив на брифінгу речник МЗС Олександр Дикусаров, українці вже повернулися додому і мають намір у судовому порядку відстоювати свої права.

«Ми надалі будемо розбиратися у цій ситуації, тому що у нас викликає певне занепокоєння те, що люди отримують шенгенські візи у консульстві будь-якої з країн, яка належить до шенгенської зони. Наші співгромадяни користуються правом вільного пересування у рамках цієї зони. А потім їм висувають звинувачення, що вони якось не так поводяться», – наголосив Дикусаров.

За даними МЗС, громадяни України мали шенгенські ділові візи, видані консульством Польщі. Як зазначив Дикусаров, «якщо людина отримала багатократну ділову шенгенську візу у Консульстві Польщі, і відвідала Польщу з метою участі у якомусь діловому заході, – вона може скористатися можливістю відвідати іншу країну ЄС, яка входить до шенгенської зони». «Це не суперечить угоді про спрощення візового режиму між Україною та ЄС», – додав представник МЗС України.

Консульство Польщі та посольство ФРН у Києві, за словами Дикусарова, наразі не коментують ситуацію, що склалася.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ