Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС України протестує проти визнання громадянства РФ засудженому українцеві

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку, як сказано у заяві, примусовим визнанням російського громадянства засудженого у Росії українця Геннадія Афанасьєва.

"МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку із протиправними діями російської сторони стосовно примусового визнання належності незаконно засудженого на території Російської Федерації громадянина України Геннадія Афанасьєва до російського громадянства, якого у 2014 році на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим було затримано за сфабрикованими обвинуваченнями у справі т.зв. "кримських терористів", - ідеться у заяві міністерства.

МЗС України твердить, що в особовій справі Геннадія Афанасьєва є паспорт громадянина України для виїзду за кордон, а також його офіційні заяви про відмову від російського громадянства та належності до громадянства України.

"Попри це, російська сторона не визнає українського громадянства та відмовляється надавати дозвіл на зустріч з ним консульських посадових осіб України", - вказується у заяві МЗС.

Зовнішньополітичне відомство нагадує, що громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території Криму, у правовідносинах з Україною визнаються лише громадянами України.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ