Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС України вимагає звільнити Савченко

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест Російській Федерації через розгляд кримінальної справи російським судом проти Надії Савченко і вимагає її звільнення та інших громадян України. Про це повідомили Гал-інфо у прес-службі МЗС.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з т.зв. «розглядом  по суті кримінальної справи» над Надією Савченко, яка у червні 2014 року була захоплена в полон в Луганській області України представниками підтримуваних Росією незаконних збройних формувань та викрадена з території України.

29 вересня ц.р. Донецький міський суд Ростовської області вкотре довів політичну вмотивованість цієї надуманої та повністю сфабрикованої справи, відмовивши у задоволенні клопотання захисту про використання в ході судових слухань технічних засобів для представлення доказів та не дозволивши застосовувати поліграф при проведенні допиту Надії Савченко.

Порушуючи взяті на себе зобов’язання у рамках Ради Європи, російська сторона продовжує ігнорувати статус Надії Савченко як члена Парламентської Асамблеї Ради Європи, що користується відповідним імунітетом, наявність якого підтверджено відповідним висновком Комітету ПАРЄ з питань правил, процедури, імунітетів та інституційних справ.

Вимагаємо від Російської Федерації негайно припинити зазначений судовий фарс та звільнити Надію Савченко та всіх інших громадян України, які продовжують незаконно утримуватися на території Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ