Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС вимагає від Росії негайно звільнити українця Сергія Литвинова

Коментар МЗС України щодо рішення Тарасівського районного суду Ростовської області Російської Федерації продовжити термін незаконного утримання під вартою громадянина України Сергія Литвинова.

"Міністерство закордонних справ України висловлює глибоке занепокоєння у зв’язку з прийнятим 4 лютого 2016 року Тарасівським районним судом Ростовської області Російської Федерації рішенням щодо продовження на півроку незаконного утримання під вартою громадянина України Сергія Литвинова.

При винесенні рішення судом не були взяті до уваги ані зібрані захистом докази, що підтверджують непричетність Сергія Литвинова до інкримінованих йому дій, ані клопотання захисту про зміну підсудному запобіжного заходу на домашній арешт.

Суд відкрито проігнорував клопотання Сергія Литвинова не залучати державного адвоката та ввів у справу адвоката за призначенням, намагаючись у такий спосіб створити додаткові важелі впливу під час подальшого розгляду справи по суті.

Особливе занепокоєння викликає інформація про застосування до Сергія Литвинова в ході слідства психологічного тиску та тортур з метою отримання необхідних свідчень.

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони припинити політичне переслідування громадянина України Сергія Литвинова та забезпечити його негайне звільнення", - азначено у повідомленні українського МЗС.

Як пише Тиждень, Сергій Литвинов перебуває під вартою за рішенням Ростовського обласного суду після того, як адвокати "розвалили" звинувачення проти нього у масових вбивствах, зґвалтуваннях та заборонених методах ведення війни. Залишилася справа про "розбій", хоч адвокати через українського консула подали запит і в результаті з’ясували, що «викрадені» авто не належать потерпілому. Транспортний засіб за першими номерами, зазначеними в протоколах, зняли з обліку кілька років тому. Другий автомобіль зареєстрований на іншу людину. До того ж, один із транспортних засобів (адвокати не уточнюють, який саме) перебуває в угоні. 

У грудні Слідком РФ завершив слідство у справі про розбій.

Зазначимо, за даними МВС, Сергій Литвинов не є військовослужбовцем.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ