Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС вимагає від Росії припинити знущання над українськими політв'язнями

МЗС вимагає від Росії негайно припинити знущання над українцями, яких у російських в'язницях утримують з політичних мотивів. Про це заявила на брифінгу речниця МЗС Мар'яна Беца.

Вона нагадала, що російська влада за надуманою справою засудила українця Геннадія Афанасьєва та "заслала його в колонію у республіку Комі".

"Після заяви Геннадія Афанасьєва під час суду над Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком про відмову від своїх попередніх свідчень, даних під тортурами, знущання над ним продовжуються у виправній колонії у вигляді жорстокого поводження", - заявили у МЗС.

Беца заявила, що стан здоров'я Афанасьєва погіршився, але "йому не надається медична допомога".

"Ми категорично засуджуємо такі дії російської сторони, які виходять за межі права та моралі", - сказала речниця МЗС.

У зв'язку з цим МЗС викликав до себе російського консула, якому "висловлено вимоги щодо негайного допуску консульських посадових осіб України до ув'язненого… проведення перевірки дій російських співробітників компетентних органів а також притягнення до відповідальності винних у порушенні прав Афанасьєва".

"Вимагаємо від РФ негайно відновити повагу до принципів та норм міжнародного права, припинити політичну розправу над громадянами України та звільнити всіх українців – політичних в'язнів у Росії", - заявила Беца.

Українська правда   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ