Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС вимагає від російської сторони негайно звільнити кримськотатарських активістів

Міністерство закордонних справ України заявляє рішучий протест у зв’язку з початком судилища російської окупаційної влади над учасниками мирної акції в Сімферополі 26 лютого 2014 року – Ахтемом Чийгозом, Алі Асановим, Мустафою Дегерменджі, Арсеном Юнусовим, Ескендером Емірвалієвим і Талятом Юнусовим, які цього дня виступили на захист своєї Батьківщини і збереження територіальної цілісності та суверенітету України. Про це йдеться у заяві МЗС України.

І далі: "Розправа окупаційних властей над захисниками рідної землі від російського агресора – цинічний виклик міжнародному праву і світовій спільноті.

Політика переслідування російською окупаційною владою кримських татар, випадки насильства і жорстокого поводження з ними, факти примусу до депортації, обмеження права на віросповідання, руйнування громадських організацій і переслідування ЗМІ та журналістів перетворила Крим в острів страху і страждань його корінного народу.

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони припинити переслідування представників кримськотатарського народу в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим і негайно звільнити незаконно утримуваних Ахтема Чийгоза, Алі Асанова, Мустафу Дегерменджі, Арсена Юнусова, Ескендера Емірвалієва і Талята Юнусова – заручників окупаційної політики Російської Федерації щодо України".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ