Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС: застосування тортур проти українських громадян стало для Москви звичною практикою

Російська влада та "її окупаційні сили" продовжують утримувати щонайменше 29 громадян України у незаконному ув'язненні - про це заявили в українському міністерстві закордонних справ.

У заяві зовнішньополітичного відомства також зазначено, що в анексованому Криму переслідують десятки громадян України, 16 українців вважають зниклими безвісти, 115 - серед заручників на Донбасі.

"Змушені констатувати, що захоплення, переслідування та застосування тортур проти українських громадян стало для Москви звичною практикою", - зазначили в МЗС.

Там також висловили категоричний протест у зв'язку з ситуацією і додали, що дії російської влади стосовно громадян України принижують людську гідність.

Справи Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Ільмі Умерова, Ахтема Чийгоза та багатьох інших "промовисто свідчать про повернення Російської Федерації до політичних репресій і судилищ зразка ери сталінізму", заявили у міністерстві.

"Останнє рішення окупаційної російської влади про відхилення скарг захисту у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, як і його попереднє утримування у психіатричній лікарні, є яскравими ілюстраціями такої антигуманної політики", - ідеться у заяві.

МЗС України закликало міжнародну спільноту тиснути на Росію для звільнення усіх утримуваних українських політв'язнів і заручників.

Під час зустрічі із матерями та дружинами заручників у серпні президент Петро Порошенко заявляв, що інформація на той момент була підтверджена підтверджена щодо 45 заручників, а загалом проросійські сепаратисти на Донбасі утримували 107 людей.

Попередні спроби домовитися на цю тему про це не мали успіху.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ