Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На Australian Open зійдуться дві українські тенісистки

Марта Костюк, яку вже прозвали українською сенсацією, пробилася до третього кола тенісного турніру Australian Open. Про це повідомила служба BBC Україна.

У матчі другого раунду Костюк обіграла у двох сетах австралійку Олівію Роговську з рахунком - 6:3, 7:5.

Відтак пані Костюк зустрінеться на корті з іншою українкою Еліною Світоліною, яку називають головною фавориткою турніру поряд із румункою Сімоною Галеп.

Загалом до третього кола Відкритого чемпіонату Австралії пробилася три українки. Ще одна - Катерина Бондаренко перемогла росіянку Анастасію Павлюченкову (рахунок - 6:2, 6:3).

Марта Костюк виграла уже 5 матчів на Australian Open. Зазначимо, що до основної сітки турніру вона потрапила через кваліфікацію.

Як вже повідомляла BBC Україна, перший у 2018 році тенісний Grand Slam стартував з сенсації. На Australian Open 15-річна українка Марта Костюк, яка наразі посідає у світовому рейтингу 521-шу позицію, перемогла 25-ту сіяну китаянку Пен Шуай.

Для неї то був перший в кар'єрі матч основної сітки турніру такого рангу і перемога виявилася вельми переконливою - 6:2, 6:2.

У 2017 році Марта Костюк виграла юніорський Australian Open.

Призовий фонд цьогорічного Australian Open складає 55 мільйонів австралійських доларів (це більш як 40 млн доларів США).

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ