Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На бюджет до вишів пройшли більше двох тисяч пільговиків

На місця державного замовлення в українські виші цього року було зараховано 2,2 тисячі абітурієнтів-пільговиків. Про це поінформувала міністр освіти та науки Лілія Гриневич на брифінгу щодо підсумків вступної кампанії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року 2175 осіб були зараховані за вступними іспитами та 48 осіб за співбесідою. Разом це 3,3% від загальної кількості зарахованих на бюджет. Це порівняно невелика кількість, але це саме ті категорії, які мають виписане законодавством право на це», - сказала Гриневич.

За її словами, нині триває вступна кампанія для абітурієнтів з Криму та окупованих територій Донбасу, які можуть вступати через освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна». Проте задля безпеки вступників, які на окупованих територіях можуть зазнати тиску, дані про перебіг вступної кампанії не оприлюднюються.

Як зазначив на брифінгу керівник Директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров, за рахунок тих бюджетних місць, куди абітурієнти, що отримали рекомендацію, не подали документи, буде проводитися переведення на бюджетне навчання ще кількох категорій пільговиків.

Читайте також: Гриневич назвала ТОП-10 вишів, де збільшилася кількість бюджетних місць

«Наразі відбувається етап, коли вступники, які мають передбачені законом пільги, переводяться з контракту на бюджет. Перша категорія з них - діти загиблих захисників України. Я хотів би наголосити, що всі діти загиблих захисників України мають бути переведені на місця державного замовлення до 18 серпня», - зауважив Шаров.

Далі, за його словами, будуть переведені з контрактної форми на бюджетну такі категорії осіб, що мають право на пільги: особи з інвалідністю, учасники бойових дій, діти учасників бойових дій, внутрішньо переміщені особи.

Шаров наголосив, що через особливості деяких категорій пільгових вступників може відбуватися "міграція" місць державного замовлення з великих міст до регонів. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ