Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Чернігівщині перша церква МП перейшла до помісної церкви

Як інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, на Чернігівщині перша церква МП перейшла до помісної церкви.

Релігійна громада Свято-Вознесенської парафії Української Православної Церкви (Московського патріархату) села Оленівка Борзнянського району стала першою громадою області, яка вирішила приєднатися до Православної Церкви України.

Питання про перехід до ПЦУ було піднято на загальних зборах громади села Оленівка і не викликало жодних заперечень. Рішення про приєднання до Православної Церкви України було прийнято більшістю голосів.

Як повідомляє Укрінформ начальник відділу у справах національностей та релігій департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Олексій Степаненко підтвердив цю інформацю.

"Вчора були загальні збори громадян у селі Оленівка за участю представників релігійної громади - парафіян місцевої Свято-Вознесенської парафії. На цих зборах люди й проголосували за перехід до ПЦУ", - сказав він.

За словами Степаненка, наступним кроком громади стане звернення до єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового священика. Адже перехід парафії відбувся нібито без згоди чинного настоятеля храму.

За інформацією Оленівського сільського голови Володимира Кривця, в Оленівці проживає 907 людей, участь у зборах брало 72 жителі села і 25 гостей. За перехід церкви проголосувало 37 присутніх.

Чернігівська ОДА

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ