Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Чернігівщині відкрили музей "Чернігівщина – подорож через віки"

На Чернігівщині депутат від «Нашого краю» заснувала музей «Чернігівщина – подорож через віки». Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі партії "Наш край".

У селі Калитянське Козелецького району Чернігівської області відкрили музей «Чернігівщина – подорож крізь віки», який заснувала депутат Чернігівської обласної ради від «Нашого краю», спадкоємиця відомого мандрівника та етногрофа Миколи Миклухо-Маклая Надія Миклухо-Маклай. Про це повідомляє прес-служба Чернігівської організації “Нашого краю”.

У залах музею представлені портрети і життєпис видатних особистостей та земляків, які прославили Чернігівщину й Україну у світі своїми творчими, військовими, науковими досягненнями. Експозиція охоплює різні історичні періоди: дохристиянський, Київської Русі, Гетьманщини, губернський час і сьогодення.

«Цей музей – туристична окраса Сіверського краю, де всі охочі можуть ознайомитись із нашою багатовіковою історією та людьми, які її творили», – переконана Надія Миклухо-Маклай.

Також у музеї експонуються макети найбільш відомих історичних споруд з Чернігівської області, що увійшли до історії, як шедеври архітектури. Відвідувачі, зокрема, можуть побачити зменшені копії палацово-паркового комплексу в Качанівці, Спасо-Преображенського собору, Єлецького Свято-Успенського монастиря у Чернігові тощо.

У відкритті музею взяв участь представник “Нашого краю”, перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук, йдеться в повідомленні.

Ідея створення музею належить чернігівському митцю Борису Дєдову. Праця над створенням музею тривала близько трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ