Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Чернівеччині санітарним вертольотом транспортуватимуть інфекційних хворих

Фото: МВС
Фото: МВС
Фото: МВС
Фото: МВС
1/2
Санітарний вертоліт Мі-8, спеціально обладнаний для транспортування інфекційних хворих. Евакуація на ньому можлива на відстань 1200 км. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сьогодні, 21 травня, - інформує Департамент комунікації МВС України.

"У Чернівецькій області на цілодобове чергування заступив санітарний вертоліт МВС для транспортування інфекційно хворих. За рейс може перевозити 4-6 хворих на відстань до 1200 км. Якщо ситуація загостриться, а лікарні будуть перенавантажені, область скористається цією перевагою", - зазначив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Своєю чергою, Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук підкреслив, що область відчувала підтримку впродовж всієї роботи по боротьбі з коронавірусною інфекцією.

"Без підтримки Уряду та Офісу Президента Чернівецька область не змогла би впоратися з проблемою. Завдяки взаємодії з громадянським суспільством ми взяли ситуацію під контроль і зупинили швидке поширення інфекції", - сказав він.

"Наразі з 19706 виявлених хворих на коронавірус в Україні — 2842 зафіксовано в Чернівецькій області. Це близько 14% від загальної цифри по країні. Сьогодні я особисто відвідаю лікарні визначені для лікування COVID-19. Перевіримо роботу закладів, стан забезпеченості їх усім необхідним для лікування хворих на коронавірус, поспілкуємося з медпрацівниками", — зазначив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Довідково

Вертоліт МІ-8 брав участь у миротворчих місіях ООН і востаннє працював у Республіці Малі. Його передали ДСНС на умовах безоплатного договору. Вертоліт обладнано ізоляційною капсулою BIO-BAG EBV-30/40, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою і спеціальним модулем, у якому фіксується капсула в польоті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ