Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На держпідприємстві "РГХП "Сірка" завершують ремонт західної дамби хвостосховища

На території Державного підприємства "Роздільське гірничо-хімічне підприємство "Сірка" в Новому Роздолі на Львівщині завершують роботи з реалізації природоохоронного заходу "Капітальний ремонт західної дамби хвостосховища №1".

Ремонтні роботи провели на західній дамбі завдовжки 350 метрів. Ремонтують за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

"Західна дамба хвостосховища №1 є найбільш проблемною і вимагає термінового відновлення, бо гідротехнічні споруди розташовані на близькій відстані до транскордонної річки Дністер. В результаті впровадження заходу проведемо ремонт західної дамби на довжині 350 м, у зв’язку з чим буде  забезпечено безпечне зберігання відходів сірчаного виробництва, усунено небезпеку забруднення басейну річки Дністер та прилеглих населених пунктів, а також відновлено екологічну рівновагу в зоні діяльності ДП "РГХП "Сірка", - зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник.

Ремонт має відновити поперечний профіль західної дамби, щоб запобігти просочуванню вод з хвостосховища через тіло дамби та раптового попадання відходів у навколишнє природне середовище. Захід спрямований на ліквідацію одного з основних джерел небезпеки потенційно небезпечного об’єкта, який при певних умовах може спричинити надзвичайну ситуацію техногенного характеру.

Детальніше про ремонт дамби хвостосховища можна дізнатись у відео - тут

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ