Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

На Донеччині проаналізували стан медзабезпечення особового складу ООС

Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
1/2
Як інформують у прес-центрі ООС, на Донеччині проаналізували стан медичного забезпечення особового складу Об’єднаних сил

Збори проводились з усіма начальниками медичних служб оперативно-тактичних угруповань, частин та підрозділів операції Об’єднаних сил. Їхня мета – покращити рівень медичного забезпечення підрозділів, які залучаються до виконання завдань з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей.

- Завдяки злагодженій роботі медичних служб оперативно-тактичних угруповань, частин та підрозділів вдалося значно зменшити у районі проведення операції загальний рівень захворюваності серед військовослужбовців, насамперед, інфекційної захворюваності, яка, до речі, знизилась майже вдвічі. Серед здобутків: вдалося швидко укомплектувати медичні підрозділи новою санітарно-евакуаційною технікою. Це рішення дозволило не лише підвищити спроможності військових медиків, а й покращити процес своєчасної евакуації наших поранених захисників до медичних закладів, - підкреслив начальник медичної служби операції Об’єднаних сил полковник медичної служби Олександр Авраменко.

Крім того, поблизу лінії зіткнення працюють мобільні медичні групи, які надають кваліфіковану медичну допомогу місцевим жителям прифронтових містечок і сіл Донеччини та Луганщини. Тобто працюють там, де вкрай необхідна допомога. Адже у селах та містечках не вистачає медичних фахівців, відсутні або зруйновані медустанови.

Такий мобільний медичний підрозділ укомплектований лікарем-педіатром, лікарем-терапевтом, лікарем-невропатологом та лікарем-кардіологом, які за власним бажанням допомагають місцевому населенню. Здебільшого команди медиків комплектуються кращими фахівцями з бойових бригад та мобільних військових госпіталів. З усіма охочими проводиться первинне медичне обстеження та надаються рекомендації. У разі необхідності лікарі надають невідкладну медичну допомогу на місці або евакуюють хворих до стаціонарних медичних закладів.

Наразі 2774 військовослужбовці Об’єднаних сил добровільно зробили щеплення. Загалом заходи з вакцинації стали важливим фактором зменшення рівня інфекційної захворюваності серед особового складу.

Серед здобутків медичного забезпечення ООС слід вказати і оновлення навчально-матеріальної бази військових мобільних госпіталів, надходження нової броньованої колісної техніки, закупівля сучасного медичного обладнання та спеціалізованого устаткування.
Як приклад, після капітального ремонту та доукомплектування сучасним обладнанням відновило свою роботу відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії 65-го військового мобільного госпіталя у м. Часів Яр. Відповідна робота триває і в інших мобільних госпіталях.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, стоматологи зі Слов’янська безкоштовно лікують українських військовослужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ