Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Донеччині відкрили пам’ятний знак "Символ військової звитяги БМД-1"

У Краматорську, в сквері “Слави”, відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку "Символ військової звитяги БМД-1". Про це інформує 16 жовтня пресслужба зв’язків з громадськістю 81 окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України
Фото 80 окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ
Фото 80 окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ
Фото 80 окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ
Фото 80 окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ

Цей пам'ятник символізує мужність, героїзм та вірність Військовій Присязі діючих військовослужбовців та ветеранів Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій та морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України, проявлених в боях з російсько-терористичними угрупуваннями під час бойових дій на території Донецької та Луганської областей.

До речі, дана бойова машина десанту брала участь в бойових діях у квітні-липні 2014 року, в районі Краматорська та Слов’янська. В одному з боїв, БМД-1 зазнала пошкоджень та була евакуйована для ремонту до Житомирського бронетанкового заводу. А сьогодні, вона займає почесне місце серед пам’ятних знаків Донеччини.
У заході взяли участь Командувач Десантно-штурмових військ ЗС України генерал-лейтенант Євген Мойсюк, військовослужбовці 25 окремої повітрянодесантної бригади, 81 окремої аеромобільної бригади, 35 окремої бригада морської піхоти їм. контр-адмірала Михайла Остроградського, керівники обласної та місцевої влади, представники громадських організацій та волонтери.
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих захисників України, після чого поклали квіти та вінки до пам'ятника БМД-1.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ