Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Дрогобиччині планують відкриття Центру з надання психологічної допомоги

На Дрогобиччині планують відкриття Центру з надання психологічної допомоги Захисникам та членам їх сімей. Про це повідомили в Дрогобицькій районній адміністраціх.

Реабілітація військовослужбовців, членів їх сімей та родин загиблих Захисників у боях з російським агресором є пріоритетним завданням в умовах сьогодення. Саме тому у Дрогобицькому районі планують відкрити ще один центр, де надаватимуть психологічну допомогу таким категоріям населення.

З цього приводу у Дрогобицькій РВА відбулася зустріч начальника районної військової адміністрації Степана Кулиняка, керівництва територіальних громад, Дрогобицького РТЦК та СП та засновників майбутнього центру.

Відкрити у нашому регіоні реабілітаційний центр з надання психологічної допомоги планує Громадська спілка «Центр міждисциплінарних фундаментальних і прикладних досліджень». Для визначених категорій населення послуги надаватимуть абсолютно безкоштовною. Керівництво БФ «Братів Дулібяників» надає приміщення з величезною площею для можливості роботи реабілітаційного центру. Наразі налагоджується співпраця у багатосторонньому форматі: «Реабілітаційний центр - Дрогобицька РВА - Дрогобицький РТЦК та СП - військові формування на території району».

Головний ідейник реабілітаційного центру український військовий, генерал СБУ Василь Крутов закликав голів територіальних громад долучатися будь-якої організації роботи центру, адже насамперед тут надаватимуть допомогу мешканцям Дрогобицького району.

«Світова статистика засвідчує, що кожен 5 учасник бойових дій за відсутності будь-яких фізичних ушкоджень страждає на нервово-психічні розлади, а серед поранених та покалічених – кожен третій. Зі свого боку підтримую будь-які раціональні ініціативи чи то приватні, чи то державні щодо відновлення ментального здоров’я українців. Чим раніше ми зможемо якісно і в достатній кількості запровадити їх зараз, то тим менше проблем виникатиме у майбутньому», - прокоментував начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

Нагадаємо, що психологічна реабілітація для військових та членів їх родин - це один із основних і надважливих напрямів діяльності всієї держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ