Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Дрогобиччині тривають роботи з ліквідації витоку нафти

На місці витоку нафти у Дрогобицькому районі працює аварійна бригада АТ „НПК „Галичина” під контролем та за участю Головного управління  МНС у Львівській області. З метою недопущення потрапляння нафти у річку Тисмениця влаштовано бонові загати – повідомили „Гал-іnfо” повідомили в управлінні у справах екології та охорони навколишнього середовища Львівської ОДА з посиланням на АТ „НПК „Галичина”.
15 жовтня 2006 року відділом аналітичного контролю державного управління ОНПС в Львівській області було відібрано проби води та ґрунту. Аналіз води: відібрано 6 проб. Візуально поверхня води вкрита суцільним шаром нафти, добре видної при хвилюванні, забарвлення темне, темно-коричневе. У потоці без назви 90 і 140 м нижче витоку присутній сильний нафтовий запах (максимально - 5 балів). У потоці без назви 380 м запах слабший (3 бали) і у гирлі потоку б/н, перед скидом у р. Тисменицю незначний -1 бал. У р. Тисмениця вище і нижче м. Дрогобич запах відсутній.
Нагадаємо, о 16.30 год. 14 жовтня 2006 року в межах міста Дрогобич внаслідок несанкціонованого пошкодження нафтопроводу, що прокладений від заводу №1 до заводу №2, стався витік нафти у меліоративний канал, вода з котрого впадає у ріку Тисменицю, притоку ріки Дністер. Відбулось забруднення каналу нафтою протяжністю 500 метрів, середня ширина каналу 2 метри (орієнтовна площа забруднення поверхні води 630м квадратних ).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ