Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Головному вокзалі країни презентували книгу «Залізна евакуація»

18 лютого на Центральному залізничному вокзалі Києва відбулася презентація книги «Залізна евакуація. Історії війни від Укрзалізниці» авторства українського поета і перекладача Андрія Пермякова.
Фото - Мінкультури

Як повідомляють в Мінкультури, презентація відбулася за участі керівництва «Укрзалізниці», народних артистів України Наталії Сумської та Римми Зюбіної, авторів та головних героїв книги, а також заступника міністра культури та інформаційної політики Тараса Шевченка.

У книжці зібрані та задокументовані історії першоджерел, які описують воєнний та евакуаційний досвід та щоденний героїзм працівників української залізниці. Автор проводив інтерв’ю з кожним із них, щоб втілити їх історії в оповідання з відвертими емоціями персонажів та авторським художнім поглядом на події.

«Хочу подякувати всім залізничникам, усім працівникам УЗ – це справжній героїчний подвиг; все, що було зроблено минулого року, робиться тепер і буде робитися у майбутньому. Підтримувати проєкти, які фіксують події, що відбувались, ці героїчні сторінки, є частиною роботи МКІП. Міністерство має обмежені кошти, ми організовуємо невеликі відкриті конкурси, на які подаються проєкти. Власне, проєкт з виданням цієї книги і був відібраний нашою мистецькою комісією. Напевно, не підтримати проєкт про «Укрзалізницю» комісія не могла. Але це їхні експертні висновки. І я радий, що сьогодні відбувається ця презентація», – зазначив заступник Міністра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ