Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На харчування львівських школярів виділяють 3 грн на день

Цього року на 43% збільшено кошти на харчування дітей у садочках та школах – з міського бюджету на харчування дітей виділено близько 29 мільйонів гривень. З них на харчування у школах – 12 мільйонів 556 тисяч гривень, у дошкільних закладах – 14 мільйонів 464 тисячі, на харчування у літніх таборах – 594 тисячі та 640 тисяч – на харчування дітей у дитячих будинках – про це сьогодні під час брифінгу повідомив головний спеціаліст міського управління освіти Любомир Войтович. Крім цих коштів, з міського бюджету було виділено 575 тисяч гривень на ремонт шкільних їдалень та 60 тисяч гривень – на ремонт у їдальні відпочинкового комплексу для дітей «Ватра».
За словами Любомира Войтовича, збільшення фінансування пов’язане із зростанням цін на продукти харчування. Водночас, начальник відділу освіти Шевченківського району Галина Синицька повідомила, що навіть таке збільшення фінансування харчування дітей є недостатнім.
Згідно з новими змінами, на харчування одного школяра 1-4 класів виділяється 3 гривні в день, на харчування дітей з малозабезпечених сімей і соціально незахищених дітей – 5 гривень та на харчування дітей-сиріт – 8 гривень в день. У дошкільних закладах на чотириразове харчування однієї дитини 1-3 років припадає 5 гривень, на триразове харчуванням – 3,5 гривень. Для дітей віком від 3 до 6 років – 8 та 7 гривень відповідно.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ