Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Хмельниччині викрили трьох цивільних та двох військових, які продавали військове майно

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону викрито п’ятьох осіб, серед яких троє цивільних осіб та двоє військовослужбовців, за фактом привласнення військового майна шляхом зловживання службовим становищем (ч.4 ст.410 КК України).

За даними слідства, вказані особи викрадали із військової частини амуніцію та за гроші розповсюджували за допомогою Інтернет-платформи.

Серед асортименту були комплекти військової форми, вітрозахисні і маскувальні костюми, взуття, спальні мішки, протигази, прибори нічного бачення та інші речі. Розрахунок здійснювався за передоплатою на банківські картки, після чого товар надсилався поштою.

Під час 15 санкціонованих обшуків виявлено та вилучено банківські картки, засоби зв'язку, «чорнову бухгалтерію», тисячі одиниць військового спорядження.

Остаточна сума завданих державі збитків встановлюватиметься за результатами експертиз.

Наразі тривають необхідні слідчі дії, встановлюються інші можливі учасники вказаної схеми. Крім цього, вивчається потенційна причетність до цієї оборудки керівництва військової частини.

Довідково: санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників відділу протидії кіберзлочинам у Хмельницькій області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ