Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Хмельниччині виявлено факти незаконного зайняття земель сільських шкіл

У ході реалізації представницьких повноважень Городоцькою місцевою прокуратурою встановлено, що за двома загальноосвітніми школами I-III ступенів, які з грудня минулого року перебувають у комунальній власності Волочиської об’єднаної територіальної громади, закріплені земельні ділянки для популяризації передового досвіду ведення сільського господарства площею 8,5 га та 9,7 га відповідно. Про це повідомила прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Проте, як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Роман Олійник, ці земельні ділянки всупереч закону – без будь-яких правовстановлюючих документів, використовує одне зі столичних ТОВ для вирощування ячменю з метою подальшої реалізації.

Аналогічні порушення виявлено Шепетівською місцевою прокуратурою щодо незаконного використання земельної ділянки, яка перебуває у постійному користуванні ЗОШ І-ІІІ ступенів Ізяславського району. За інформацієюкерівника місцевої прокуратури Івана Комара, на цих землях площею 15 га товариство з обмеженою відповідальністю засіяло сою.
За вказаними фактами органами прокуратури внесено відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю) КК України. Досудове слідство у зазначених провадженнях здійснюють територіальні органи поліції.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ