Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Хмельниччині з комунального підприємства незаконно експортували деревину

Службові особи одного з комунальних підприємств Хмельницької області, яке займається вирощуванням лісу, з метою отримання матеріальної вигоди допомогли кільком експортерам з різних регіонів України легалізувати лісопродукцію невстановленого походження, повідомив Сектор комунікації за інформацією Управління захисту економіки в Хмельницькій області.

Порушники підробили низку документів та допомогли кільком експортерам легалізувати великі об’єми лісу , частина якого уже була вивезена за кордон.

Фігуранти кримінального провадження склали завідомо неправдиві товарно-транспортні накладні та специфікації (характеристики деревини) щодо реалізації експортерам більше, ніж 1,5 тис кубометрів власних лісоматеріалів. Насправді ж така реалізація не проводилась.

На основі цих документів експортери отримали спеціальні сертифікати, які підтверджували легальне походження деревини з комунального підприємства, що дозволило без проблем провести її митне оформлення та вивезти за межі України більше 600 кубометрів лісу. Внаслідок таких дій державним інтересам було завдано шкоди на суму в розмірі майже 1, 4 мільйони гривень.

Прокуратура Хмельницької області розпочала досудове розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ