Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Івано-Франківщині через зсуви ґрунту п'ять сіл відрізані від доріг

На Івано-Франківщині одразу кілька сіл лишилися без транспортного сполучення через зсуви ґрунту, - BBC Україна.

Всю неділю, 26 серпня, на території Верховинського району був дощ. Через це там стався зсув ґрунту та каміння на дорогу "Ільці-Буркут".

За даними рятувальників, туристи там не постраждали.

Дорога, де стався зсув, є одним з головних шляхів для туристів, яким вони дістаються на початок пішохідного маршруту на гору Піп Іван.

В кінці серпня цей маршрут надзвичайно популярний у мандрівників. Зазвичай туристи використовують автобуси до сіл Дземброня чи Зелене.

"З метою недопущення жертв працівниками поліції перекрито проїзд для транспортних засобів, в зв'язку з чим припинено автомобільне сполучення з села Бистрець (372 жителі), села Дземброня (128 жителів), села Топільче (205 жителів), села Зелене (796 жителів) та села Явірник (293 жителі)", - повідомили в Івано-Франківській ОДА.

У ДСНС області повідомили, що на місці працюють рятувальники.

"Зранку 27 серпня для ліквідації зсуву ґрунту на автомобільній дорозі місцевого значення в селі Красник Верховинського району виїхала дорожньо-експлуатаційна дільниця у складі п'яти одиниць техніки і семи чоловік", - повідомила керівник прес-служби Світлана Бабушкіна.

За словами речника Держприкордонслужби України Олега Слободяна, зсуви ґрунту ніяк не позначилися на охороні ділянки рубежів з Румунією.

"На лінії кордону ніяких зсувів ґрунту не зафіксовано", - повідомив речник відомства Олег Слободян.

BBC Україна 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ