Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На кордоні з Польщею перед пунктом пропуску «Дорогуськ - Ягодин» понад 600 вантажівок

Перед пунктом пропуску “Дорогуськ - Ягодин”, де польські фермери з 9 лютого блокують переміщення вантажних транспортних засобів, за попередню добу оформлено 89 вантажівок на в'їзд, і лише 5 - на виїзд. У черзі перед пунктом пропуску наразі 650 вантажівок.

Про це повідомили в Державній митній службі 12 лютого.

Відсьогодні також розпочалося часткове блокування окремих категорій транспортних засобів у пункті пропуску “Зосин - Устилуг”. За наявною інформацією, рух легкових автомобілів, автобусів, вантажних транспортних засобів до 3,5 т здійснюється без обмежень. Пропуск автомобілів вагою понад 3,5 т здійснюється по 3 одиниці на годину в кожному напрямку руху.

Перед пунктами пропуску “Гребенне - Рава-Руська”, “Долгобичув - Угринів” страйк триває, польські фермери продовжують перешкоджати переміщенню вантажних автомобілів з України. Наразі на виїзд оформлюється близько 10 вантажівок на добу.

У відомстві також повідомили, що спостерігається часткове перешкоджання стабільній роботі пункту пропуску “Шегині - Медика”.

Як повідомлялось, польські аграрії 9 лютого розпочали блокування кількох пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. За словами організаторів страйку з незалежної профспілки фермерів "Солідарність", блокування доріг біля пунктів пропуску триватиме впродовж місяця, до 10 березня.

У пункті пропуску "Ягодин - Дорогуськ" 11 лютого польські фермери почали трощити українські фури із зерном та висипали його на дорогу.

Польські митники відмовляються ставити пломби на фури з українським зерном, які мають іти транзитом в інші країни. Про це заявив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ