Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині 169 осіб повторно захворіли на COVID-19

На Львівщині станом на сьогоднішній ранок, 16 березня, зафіксували 169 випадків повторного інфікування COVID-19. Про це під час засідання сесії Львівської обласної ради повідомила депутатка та епідеміологиня Наталія Іванченко-Тімко, яка керує Львівським обласним лабораторним центром МОЗ. Про це інформує кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.
Фото Олена Ляхович

За її словами загальнодежавної форми, де б чітко фіксували повторні випадки захворювання, на сьогодні немає. Епідеміологам доводиться вручну вибирати інформацію про людей, які вже хворіли.

"На сьогоднішній ранок відомо про 169 осіб, які вдруге отримали позитивний ПЛР-тест та мають розгорнуту клінічну картину. Щодо тих, хто втретє захворів на коронавірус, то офіційної інформації про це немає. Особисто мені відомо про одну особу, яка двічі мала позитивний ПЛР-тест і один раз мала розгорнуту клінічну картину коронавірусної хвороби", - сказала Наталія Іванченко-Тімко.

За її словами, зважаючи на те, що у двох хворих виділили раніше невідомий, генетично змінений вірус, це свідчить, що люди можуть і будуть хворіти повторно.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, епідситуація на Львівщині ускладнюється - заповненість ліжкової мережі - 58%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ