Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині 16 безробітних претендують на 1 вакансію

На Львівщині, відповідно до проведеного обласною службою зайнятості моніторингу, на 10 березня п. р. посередництва у працевлаштуванні потребували 25,8 тис. осіб, тоді як в базі даних налічувалося 1,7 тис. вакансій. Відтак, на одне вільне робоче місце в області претендували 16 осіб, – повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

 

Ситуація на ринку праці була найменш напруженою у Львові – число конкурентів на одну вакансію становило всього три особи. Найбільш проблематично працевлаштуватися мешканцям Жидачівського, Миколаївського, Золочівського, Радехівського, Старосамбірського районів і міста Стебник, де  на одне вільне робоче місце претендувало понад сто безробітних.

 

Сприяючи працевлаштуванню мешканців Львівщини, посадовці служби зайнятості акцентують увагу на ефективній підтримці вкрай вразливих верств населення: випускників навчальних закладів, осіб, звільнених зі строкової військової служби, матерів з малолітніми дітьми або ж тих, хто виховує дитину-інваліда, дітей-сиріт, осіб передпенсійного віку та з інвалідністю тощо. Щороку для їх працевлаштування на підприємствах, в установах та організаціях бронюються робочі місця.

 

Чимало зусиль докладається для надання якісних послуг тим клієнтам служби зайнятості, що відбували покарання у місцях позбавлення волі. Торік за сприяння служби зайнятості знайшли роботу 38 таких осіб, із них 29 – завдяки механізму бронювання. Цього року на підприємствах Львівщини заброньовано 51 робоче місце для працевлаштування колишніх засуджених.

 

Задля підвищення рівня соціальної та трудової реабілітації тих, хто відбував покарання, фахівці обласної служби зайнятості та управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Львівській області спільні дії спрямовують на процес підготовки ув’язнених до звільнення, аби забезпечити успішність їхнього входження у суспільне життя. Навчання щодо техніки пошуку роботи, психологічних аспектів працевлаштування провадяться як для засуджених, так і персоналу виправних установ. Зокрема, 16 березня у Личаківській виправній колонії № 30 відбудеться тренінг для працівників  установ кримінально-виконавчої служби у Львівській області, аби вони згодом самі могли провадити відповідні семінари для засуджених. Захід ініційований обласним центром зайнятості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ